my-vote.be

PRO heeft een platform waarmee we al dan niet in samenwerking met andere organisaties of overheden peilingen kunnen organiseren met de eid-kaart.  Iedereen met een eid-kaart kan maar één keer stemmen; de peilingen kunnen daardoor niet gekaapt worden door bezoekers die meerdere keren stemmen met bijvoorbeeld verschillende ip-adressen of emailadressen.

De authenticatie van de eID-kaart gebeurt door een externe partij e-contract.

kiesgeheim en privacy

Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen zoals een naam, een rijksregisternummer of een identiteitskaartnummer.  De unieke identificatie om dubbel te stemmen voorkomen gebeurt door de nummer van de chip op je eID-kaart. Enkel de postcode en de vervaldatum van de eID-kaart wordt opgeslagen om een filter op gemeente, provincie of gewest te kunnen doen. PRO de burgerlobby beschikt niet over een mogelijkheid om via de chipnummer de ware identiteit te achterhalen.  De nummer van de chip wordt bovendien geëncrypteerd opgeslagen.  De resultaten worden na bekendmaking onmiddellijk vernietigd.

itsme

Het platform is niet bruikbaar met itsme omdat itsme werkt met persoonsgegevens. Itsme is namelijk gemaakt om de gebruiker net wél te identificeren en dat is uiteraard niet de bedoeling als men het kiesgeheim en de privacy van de deelnemer wil garanderen.

stemcode

Je krijgt als alternatief voor itsme een stemcode waarmee je in combinatie met de postcode achteraf zonder eID-kaart kan stemmen. 

slechts 1 keuze

Het platform kan meer dan twee keuzes voorzien. Daardoor worden bijvoorbeeld preferendums mogelijk.  De deelnemer kan slechts op één keuzemogelijkheid stemmen.

validatiecode van je stem

Je kan je uitgebrachte stem achteraf verifiëren om te kijken of je stem nog aanwezig is in de resultaten en of ze niet gewijzigd is.

resultaten pas na stemming

De resultaten zijn niet real time beschikbaar voor de bezoeker. Enkel in de backend kan men de resultaten volgen. Daarmee wordt de regel gevolgd van echte verkiezingen en volksraadplegingen.